Dolgedraaide fan valt meidengroep aan met zaag

Een dolgedraaide fan van de razend populaire Japanse meidengroep AKB48 heeft twee leden van de popact aangevallen met een zaag. Dat gebeurde gisteren toen de 19-jarige Rina Kawaei en de 18-jarige Anna Iriyama in de stad Takizawa een ontmoeting hadden met fans.

De man sprong naar voren en bewerkte de danseressen met de zaag, meldde het Japanse persbureau Kyodo. De popsterren liepen verwondingen op aan hoofd en handen. Een mannelijke medewerker van de popgroep raakte ook gewond aan zijn hand.

De twee AKB48-leden zijn geopereerd en stellen het naar omstandigheden goed. Een werkloze 24-jarige man werd gearresteerd. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Schok in heel Azië
De aanval was groot nieuws in Japan. AKB48 is erg populair in Japan, maar ook in andere Aziatische landen. Er zijn zelfs 'zustergroepen' opgericht. Zo heeft de Indonesische hoofdstad Jakarta JKT48. De meidengroep is niet alleen 'groot' in populariteit, maar ook in omvang.

AKB48 heeft tientallen leden, een omzet van enkele honderden miljoenen dollars en heeft sinds de oprichting in 2005 tientallen miljoenen platen verkocht. In Tokio heeft de groep zelfs een eigen theater.

Zangeres Anna Iriyama van Anna AKB48.
AFP Zangeres Anna Iriyama van Anna AKB48.