Disney en Deadmau5 leggen ruzie over logo bij

Deadmau5 op het Bonnaroofestival eerder deze maand.
AP Deadmau5 op het Bonnaroofestival eerder deze maand.
Disney en Deadmau5 hebben een overeenkomst bereikt over het muizenmasker van de Canadese dj. Het entertainmentbedrijf vond dat het logo van Deadmau5 te veel weg heeft van de oren van stripfiguur Mickey Mouse. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Of Deadmau5, wiens echte naam Joel Thomas Zimmerman is, zijn muizenoren mag houden is niet bekend. De twee partijen hebben namelijk nog niet naar buiten gebracht wat ze precies zijn overeengekomen. De advocaat van Deadmau5 laat wel weten dat ze er op een 'vriendelijke manier' uit zijn gekomen.

Disney en Deadmau5 raakten in september vorig jaar verwikkeld in een juridische strijd over het kostuum van de dj. Deadmau5, die de oren al zeker tien jaar draagt als onderdeel van zijn kostuum, liet destijds weten dat Disney wel wat eerder had mogen laten weten het niet eens te zijn met zijn logo. Disney wilde voorkomen dat de dj merkrecht over zijn verschijning zou krijgen in de Verenigde Staten omdat dit het iconische karakter van de Mickey-oren zou schaden.