Dementie centraal bij nieuwe Music For Life zonder glazen huis en geldinzameling

Studio Brussel lanceert in december een nieuwe solidariteitsactie. De naam, Music For Life, blijft dezelfde, maar deze keer komt er geen glazen huis en geen geldinzameling. De jongerenzender wil een andere insteek en zet het doorbreken van het taboe van dementie centraal. Siska Schoeters stelde vrijdagochtend tijdens haar ochtendshow de nieuwe Music For Life voor.

De solidariteitsactie vindt plaats in de week van 17 tot 23 december. Studio Brussel vraagt de luisteraars nog geen concrete acties op touw te zetten. "We hebben deze keer niet je geld nodig, maar wel meer dan ooit je engagement", luidt het. Op maandag 3 december maakt de jongerenzender duidelijk hoe iedereen zich kan inzetten voor Music For Life 2012.

Dementie wordt een van de grote uitdagingen voor onze samenleving de komende decennia. Een op de vijf mensen zal later de aandoening krijgen, maar toch blijft dementie nog vaak onder de radar. Om een en ander te verhelpen, zal Studio Brussel samenwerken met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.

Jurn Verschraegen is coördinator van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Hij is bijzonder enthousiast over het engagement van Studio Brussel. "Het is ontzettend belangrijk dat de mentaliteit in Vlaanderen verandert, want het stigmatiseert mensen met dementie. Er hangt vandaag de dag, in tegenstelling tot sommige andere landen, zonder meer een taboesfeer rond dementie en de ziekte wordt maar moeilijk sociaal aanvaard," aldus Verschraegen.