David Bowie licht Stardust-personage toe in animatievideo

Het jumpsuit van Ziggy Stardust, met afbeeldingen van het personage in de achtergrond.
afp Het jumpsuit van Ziggy Stardust, met afbeeldingen van het personage in de achtergrond.
In een interview dat journalist Joe Smith in april 1988 afnam, geeft David Bowie meer uitleg bij zijn personage Ziggy Stardust. Smith bezorgde de audio van het interview aan PBS, die er nu een animatievideo bij maakte. In het filmpje geeft Bowie toe dat hij Stardust eerder uit onzekerheid dan zelfvertrouwen creëerde.

Bowie heeft het tijdens het interview over zijn leven, carrière en muziek. Maar het zijn vooral de uitspraken over personage Ziggy Stardust die erg interessant zijn.

Bowie, op het moment van het interview 41 jaar oud, zegt dat hij zich in zijn periode als Stardust niet echt een rockster voelde. "Ik besef nu echter dat ik van '72 tot '76 eigenlijk de ultieme rockster was. Ik had niet meer rockster kunnen zijn."

Bowie is het verder in het interview met Smith eens dat het lijkt alsof Stardust op een stripfiguur gebaseerd is. Zijn levensduur was echter voorbestemd om beperkt te zijn. "Er zaten een of twee albums in het Ziggy-ding, daarna kon ik eigenlijk niets meer rond hem of de wereld die ik voor hem creëerde schrijven."

Bekijk/beluister het volledige interview hieronder.