D'Angelo vervroegde release naar aanleiding van protest in Ferguson

D'Angelo op Gent Jazz Festival in 2012.
Alex Vanhee D'Angelo op Gent Jazz Festival in 2012.
D'Angelo komt plots na bijna vijftien jaar met een nieuwe plaat, 'Black Messiah'. De release was eigenlijk voor het voorjaar van 2015 gepland, maar de protesten in Ferguson gaven de soulzanger een boost om de plaat sneller uit te brengen. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Times.

D'Angelo belde zijn co-manager Kevin Liles vol ongeloof toen de politieagent die de ongewapende Michael Brown doodschoot, vrijuit ging. De zanger werkte de voorbije maand tal van nachten door met zijn label RCA om het album vroeger uit te brengen.

D'Angelo was het wachten zat. "De enige manier waarop ik mijn stem kan verheffen is met muziek", zei D'Angelo volgens New York Times tegen zijn tourmanager. "Ik wil mijn stem verheffen."

D'Angelo is niet de eerste artiest die plots een album uit het niets uitbrengt. Beyoncé ging hem eerder al succesvol voor met 'Beyoncé'. Maar de populaire zangeres bezit dat idee niet, zo meent Peter Edge, chief executive van muzieklabel RCA Music Group. "Natuurlijk is ze ermee begonnen, maar deze plaat kan niet meer verschillend zijn", aldus Edge. "Dat was een visueel album, dit is een muzikaal album."

Beluister de plaat hieronder. Op 7 maart komt D'Angelo naar Vorst Nationaal.