Crystal & Runnin' Wild wint Belgische finale Hard Rock Rising

Facebook
De Brusselse band Crystal & Runnin' Wild heeft de Belgische finale van Hard Rock Rising gewonnen en kan nu geselecteerd worden via Facebook om het tegen de 95 andere deelnemende Hard Rock Rising-winnaars op te nemen in de grootste 'battle of the bands' ter wereld.

Drie groepen streden tegen elkaar om hun kans te wagen België te mogen vertegenwoordigen in de wedstrijd tegen de 95 andere Hard Rock Cafe-winnaars over de hele wereld: Crystal & Runnin' Wild (Brussel), The 1984 (Brussel) en Rising Sparks (Bousval). Crystal & Runnin' Wild trok aan het langste eind. Wereldwijd kunnen fans nu voor hun favoriete band uit de 96 groepen stemmen op Facebook. De top 25-bands zal beoordeeld worden door een jury bestaande uit Steven Van Zandt (Bruce Springsteen & the E Street Band), Toby Leighton-Pope (Senior Vice-president Muziek, Live Nation), maar ook John Kirkpatrick, James Buell en Blake Smith (Hard Rock Records) om zo de Grand Prize winnaar te kiezen.

Meer dan 12 000 bands, waarvan 196 Belgische, namen in totaal deel aan de wedstrijd Hard Rock Rising in de hoop op mee te mogen op de wereldtournee van Hard Rock International. De winnende band krijgt alvast een plaats op het podium van het Hard Rock Calling festival in Londen, mag een album en muziekvideo opnemen via Hard Rock Records; en krijgt ook nieuw muziekmateriaal.

Winnares Crystal werd geboren in Brussel. In haar jeugd was ze al dol op Country, Soul, Doo wop, rockabilly en rock 'n' roll. Ze maakte haar podiumdebuut als zestienjarige met de rockabilly band Runnin' Wild. Deze groep brengt al meer dan twintig jaar muziek in de stijl van de roots/rockabilly. In 2012 richtte ze haar eigen solo-project op, 'Crystal and Runnin' Wild' en trad ze op op festivals en concerten over de hele wereld (Duitsland, Nederland, Spanje, Frankrijk en Rusland). Op het podium van het Brussels Summer Festival in 2012 ontmoette ze Steve McKay van de Stooges die, door haar interpretatie van de klassieke rock 'Search and Destroy', verleid werd en haar vroeg om twee nieuwe tracks op te nemen. De twintigjarige Crystal wordt geprezen om haar "indrukwekkende stem die verrassend volwassen klinkt".

De bezetting van de band is deze: Patrick Ouchène (zang/gitaar), Lenn Dauphin (bas), Koen Verbeek (drums) en Crystal (zang).