Concerten Eagles of Death Metal in Frankrijk geannuleerd na islamofobe opmerkingen Jesse Hughes

Opnieuw op het podium in Parijs in februari, voor het eerst na de aanslag in de Bataclan.
EPA Opnieuw op het podium in Parijs in februari, voor het eerst na de aanslag in de Bataclan.
Twee concerten van de Amerikaanse rockgroep Eagles of Death Metal in Frankrijk zijn geannuleerd nadat frontman Jesse Hughes islamofobe opmerkingen had gemaakt in een Amerikaans tijdschrift. Dat meldden de organisatoren vrijdag. De concerten zouden plaatsvinden tijdens twee rockfestivals in augustus.

"Het totaal oneens zijnde met de recente uitspraken die Jesse Hughes deed in een interview met een Amerikaans tijdschrift, hebben de festivals Cabaret Vert en Rock Seine beslist het optreden van de groep te annuleren", aldus de organisatoren.

Eagles of Death Metal was op 13 november aan het optreden in de concertzaal Bataclan in Parijs toen de zaal het doelwit werd van een aanslag door islamitische extremisten. Er vielen 90 doden in de Bataclan.

Hughes, een bekende conservatieve voorstander van wapendracht, beweerde in een interview dat Franse moslims de aanslagen vierden. Het interview werd 14 mei gepubliceerd in het Amerikaanse webmagazine Taki's Magazine. Volgens Hughes waren de aanslagen het gevolg van een liberaal "curriculum" en de welvaart.

Jesse Hughes zwaar aangeslagen voor de Bataclan na de aanslagen.
photo_news Jesse Hughes zwaar aangeslagen voor de Bataclan na de aanslagen.
AFP