Cilla Black scoort postuum hit

ANP
De Britse zangeres Cilla Black scoort na haar overlijden opnieuw een hit. Haar album 'The Very Best Of' is de afgelopen week veel gekocht door rouwende fans. Daardoor komt de plaat op de veertiende plek binnen in de Britse albumhitlijst. Dat maakte het bedrijf achter de lijst, de Official Charts Company, bekend. De laatste keer dat ze zo goed scoorde, was in 1968.

Black overleed zondag op 72-jarige leeftijd door een val in haar huis in Spanje. Haar grootste hit was 'Anyone who had a heart' uit 1964. Ook die is de afgelopen weken veel gekocht, gedraaid en gestreamd, maar net niet genoeg om in de hitlijst te komen. Met een 41ste positie valt het nummer net buiten de Top 40. Het is wel de hoogste notering van Black in 51 jaar tijd.

Beatles
Black kwam uit Liverpool en brak door dankzij The Beatles, die uit dezelfde stad kwamen. John Lennon en Paul McCartney schreven haar eerste single, 'Love of the loved', die in 1963 uitkwam. Andere bekende liedjes van Black zijn 'You're my world' en 'You've lost that lovin' feelin'.

Black was ook een bekend tv-gezicht. In de jaren tachtig en negentig presenteerde ze de programma's 'Blind Date' en 'Surprise Surprise'.