Christopher Lee (92) brengt nieuwe metalplaat uit

Christopher Lee (rechts) samen met Brad Pitt en Angelina Jolie tijdens het Cinema For Peace Gala in 2012.
AP Christopher Lee (rechts) samen met Brad Pitt en Angelina Jolie tijdens het Cinema For Peace Gala in 2012.
De Britse acteur Sir Christopher Lee, bekend van zijn vertolkingen van 'Dracula' en zijn rol als Saruman in 'The Lord of the Rings', zal een nieuw metalalbum uitbrengen. Dat kondigde hij vandaag aan op zijn 92ste verjaardag. 'Metal Knight' telt zeven nummers en komt volgende maandag uit.

Christopher Lee nam al verschillende metalalbums op, een muziekgenre dat in lijn ligt met de horror- en fantasyfilms waarin hij speelde.

Voor het nieuwe album haalde Christopher Lee de mosterd bij de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes en zijn personage Don Quichote. Twee liedjes - 'I, Don Quixote' en 'The Impossible Dream' - komen zo uit de musical 'Man of La Mancha' over het beroemde personage. De Italiaanse metalband Rhapsody of Fire stond Sir Lee muzikaal bij.

"Don Quichote is het meest metal-personage uit de fictie dat ik ken. In zijn eentje probeert hij de wereld te veranderen, ongeacht de persoonlijke gevolgen. Het is een prachtig personage om te zingen", citeert Sky News de Britse acteur.

Bij de Golden Gods Awards in 2010 kreeg de acteur nog de prijs 'Spirit of Metal' uit handen van de gitarist van Black Sabbath, Tony Iommi. Met die prijs werd hij geprezen voor de diensten die hij het heavy metal-genre bewees.

Sir Christopher Lee speelde vooral rollen van slechterikken zoals Dracula en Saruman, maar ook Scaramanga in de James Bond-film 'The Man with the Golden Gun'.

AFP