Ga naar de mobiele website
^ Top

Britse pianostemmer vindt 6 kilo aan gouden munten in instrument (en zou deel mogen houden)

Pianostemmer Martin Backhouse met het instrument waarin hij de enorme hoeveelheid gouden munten vond.
AP Pianostemmer Martin Backhouse met het instrument waarin hij de enorme hoeveelheid gouden munten vond.
Een Britse pianostemmer heeft de verrassendste vondst van zijn leven gedaan. Martin Backhouse stuitte tijdens zijn werk op 913 gouden munten die in een piano waren verstopt.

Backhouse deed de vondst vorig jaar al, waarna een uitgebreide zoektocht werd gestart naar de eigenaar van de munten, die bij elkaar zo'n 6 kilo wegen. Die leverde niets op. Ook weet niemand nog wat de waarde van de munten is, die afkomstig zijn uit de 19de en 20ste eeuw. Wel staat volgens experts vast dat het om een 'levensveranderend' bedrag gaat.

ap

De piano behoorde drie decennia lang toe aan het echtpaar Graham en Meg Hemmings. Zij doneerden het instrument vorig jaar aan een school vlakbij hun huis. Backhouse werd vervolgens ingehuurd om de piano te stemmen. Hij maakte de bak open en vond daar zakjes met de munten erin.

Rechtmatige eigenaar
Nu er geen rechtmatige eigenaar is gevonden, maakt Backhouse volgens de wet aanspraak op een deel van de buit. De rest gaat normaal gesproken naar de school.

Aanspraak
Het echtpaar Hemmings maakt geen aanspraak op de vondst, maar daar is Meg niet bitter om. "Ik vind het vooral jammer dat het verhaal geen einde heeft. Ze hebben overal gezocht naar de rechtmatige eigenaar, maar niemand heeft zich gemeld. Het verhaal is niet af, maar spannend is het zeker.''

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Kimberly d

    Vond ik maar zoiets

  • Marc Geerts

    Aha daar zijn mijn goudstukken. Eindelijk gevonden...

Meld een bug