Bonnie zingt Total Eclipse... tijdens een echte eclips

epa
Bonnie Tyler zal tijdens de zonsverduistering op 21 augustus haar hitnummer Total Eclipse of the Heart zingen, aan boord van een cruiseschip op volle zee. Dat maakte cruisemaatschappij Royal Caribbean gisteren bekend. Het optreden van Tyler wordt vergezeld door popband DNCE, onder leiding van zanger Joe Jonas.

Passagiers van The Oasis of the Seas kunnen de zeldzame eclips op volle zee zien en meemaken. Daarna volgt het optreden van Tyler en de band DNCE. "Het wordt zo gaaf", aldus de 66-jarige Tyler tegen tijdschrift TIME. "Zo'n zonsverduistering komt niet vaak voor, toch?", vervolgt ze.

De zangeres werd speciaal gevraagd door de cruisemaatschappij. "Bonnie was een logische keuze voor dit unieke moment", aldus baas Michael Bayley van Royal Caribbean. De zonsverduistering zal bij ons nauwelijks te zien zijn, maar in en rond de VS zullen heel wat mensen de volledige eclips kunnen zien.

Het nummer Total Eclipse of the Heart uit 1983 is de bekendste hit van Bonnie Tyler; de plaat ging liefst 6 miljoen keer over de toonbank. Volgens Spotify werd het nummer 75% vaker gedraaid de dag na de vorige zonsverduistering in maart 2016. Ook YouTube meldt in aanloop naar de aankomende zoneclips een toename van het aantal kijkers van de videoclip van de song.