Beyoncé en Sam Smith in de race voor vijf Grammy's

Beyoncé is al 51 keer genomineerd voor een Grammy. Dat is nog geen andere vrouwelijke artiest ooit gelukt.
REUTERS Beyoncé is al 51 keer genomineerd voor een Grammy. Dat is nog geen andere vrouwelijke artiest ooit gelukt.
Beyoncé en Sam Smith hebben beiden vijf nominaties voor de Grammy's in de wacht gesleept. Dat heeft de Recording Academy vrijdagavond via sociale media bekendgemaakt.

Beyoncé maakt onder meer kans op de Grammy's voor het beste R&B-nummer (Drunk In Love met echtgenoot Jay Z), het beste urban contemporary-album (getiteld Beyoncé) en de beste R&B-performance. De 33-jarige zangeres is tijdens haar carrière in totaal al 51 keer genomineerd voor een Grammy. Dat is nog geen andere vrouwelijke artiest ooit gelukt.

Ook Sam Smith mag tevreden zijn. De 22-jarige Brit dingt onder andere mee naar de Grammy's voor de beste nieuwe artiest, het beste popalbum (In The Lonely Hour) en het beste liedje van het jaar (Stay With Me). Andere kanshebbers in die laatste categorie zijn Taylor Swift (Shake It Off), Trainor (All About That Bass), Sia (Chandelier) en Hozier (Take Me To The Church).

De meervoudige Grammy-winnaars Beyonce ('Beyonce') en Pharrell Williams ('Girl') bekampen mekaar in de categorie 'Best Urban Contemporary Album', waar ze onder meer moeten afrekenen met Chris Brown ('X').

In de categorie 'beste rocksong' worden de Black Keys ('Fever'), Ryan Adams ('Gimme Something Good'), Jack White ('Lazaretto'), Beck ('Blue Moon') en Paramore ('Ain't It Fun') de arena ingestuurd.

De Recording Academy loste de nominaties vandaag mondjesmaat via de sociale netwerken, om zo de spanning te vergroten. De Grammy's worden op 8 februari 2015 uitgereikt in Los Angeles. Alle genomineerden zijn nu bekend, behalve die in de prestigieuze categorie beste album van het jaar. Deze namen worden vannacht onthuld in het tv-programma 'A Very Grammy Christmas' op CBS.

Sam Smith dingt onder andere mee voor de beste nieuwe artiest, het beste popalbum (In The Lonely Hour) en het beste liedje (Stay With Me).
Photonews Sam Smith dingt onder andere mee voor de beste nieuwe artiest, het beste popalbum (In The Lonely Hour) en het beste liedje (Stay With Me).