Beluister gratis muziek via Spotify op HLN.be

De populaire muziekstreamer Spotify heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de dienstverlening, en in België krijg je hem bij HLN.be als eerste te zien. Vanaf vandaag pakken we met de 'Spotify Play Button' uit, waarmee gratis muziek kan afgespeeld worden op onze site.

Spotify heeft een catalogus van 16 miljoen nummers en is beschikbaar als gratis en als betaalde (advertentievrije) variant in 13 landen, waaronder de Verenigde Staten, Spanje, Duitsland en Zweden. De dienst heeft 10 miljoen gebruikers en 3 miljoen betalende abonnees.

Om de muziek te beluisteren moet wel de desktop-applicatie van Spotify geïnstalleerd zijn. Indien dat niet het geval is, dan kan dat via de widget op onze site. Daar kunnen mensen zonder account zich ook registreren, waardoor je HLN.be nooit moet verlaten. Op die manier willen we jullie, de lezers, de beste muziekervaring meegeven.

Onderaan dit artikel hebben we onze top 50 van 'beste songs van 2011' toegevoegd om jullie al eens kennis te laten maken met deze nieuwigheid.

Maar dat is nog niet alles. Bij HLN.be zijn we ook een samenwerking met MUZU.tv begonnen. Voortaan kan je bij ons ook terecht voor videoclips, interviews en nog veel meer van de grootste artiesten in de muziekwereld. Onderaan onze muziekpagina vind je binnenkort alle video's van MUZU.tv terug in een apart videokanaal. Voor de laatste nieuwe videoclips en exclusieve interviews kan je dus nergens beter terecht dan bij HLN.be.

Ten slotte strooien we nog met festivaltickets: Op de eerste grote zomerfestivals is het nog even wachten, maar bij HLN.be is het festivalseizoen al eventjes begonnen. Onze redacteurs waren erbij op het Future Music Festival in Sydney, SXSW in Austin en de Winter Music Conference in Miami en de komende weken en maanden mag je nog veel meer van ons verwachten. Van Werchter tot Roskilde, van Servië tot Japan, bij HLN.be zit je op de eerste rij bij de zomerfestivals. Binnenkort geven we nog honderden tickets weg voor onder meer Graspop, Rock Werchter en Dance Valley. Hou deze site dus zeker in de gaten.