Belgische zanger Jean Vallée (72) overleden

Jean Vallée.
PHOTO_NEWS Jean Vallée.
Jean Vallée, die op 2 oktober 1941 geboren werd als Paul Georges M. J. Goeders, is vanochtend overleden. Dat heeft zijn dochter laten weten. Hij was al een tijdje ziek.

Vallée mocht ons land twee keer vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. In 1970 behaalde hij de achtste plaats met 'Viens l'oublier'. In 1978 deed hij het nog beter met 'L'amour ça fait chanter la vie', waarmee hij tweede werd. Dat zou tot 1986, toen Sandra Kim de eerste plaats pakte met 'J'aime la vie', zo'n acht jaar de beste Belgische prestatie blijven.

In 1999 werd hij tot Ridder in de Kroonrode geslagen door toenmalig koning Albert II.

Ondanks zijn ziekte was de gezondheidstoestand van de zanger nog goed. In december vorig jaar gaf hij nog een optreden, en hij broedde nog op verschillende projecten.

De laatste weken ging Jean Vallée echter snel achteruit, en hij kwam vanuit Parijs, waar hij gedomicilieerd was, weer in Clermont-sur-Berwinne (Thimister-Clermont), in de buurt van Verviers, wonen. Daar is hij vanmorgen, omringd door zijn naasten, gestorven.

'L'amour ça fait chanter la vie'

'Viens l'oublier'
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.