Bassist Flying Burrito Brothers overleden

UNKNOWN
Chris Ethridge, bassist en songschrijver bij de countryrockpioniers van Flying Burrito Brothers, is op 65-jarige leeftijd overleden. Etheridge speelde ook met Ry Cooder, The Doors en Willie Nelson.

Ethridge richtte samen met voormalige leden van The Byrds Gram Parsons en Chris Hillman en pedal steel gitarist'Sneaky' Pete Kleinow The Flying Buritto Brothers op. Etheridge speelde op hun klassieke album 'The Gilded Palace of Sin' uit 1969. Nadat hij de band verliet, schreef hij samen met Parsons diens solonummer 'She'.

Hillman noemt Ethridge in een email aan Billboard "een multigetalenteerd man, een schitterende bassist en een knappe songschrijver". Zijn samenwerkingen met Parsons op 'Hot Borrito # 1' en 'Hot Burrito # 2' zijn klassiekers, voegt Hillman er aan toe. "Het was een plezier met hem te werken en een vreugde hem te kennen".

Door het overlijden van Ethridge is Hillman de enige overlevende oorspronkelijke Burrito Brother. Parsons overleed in 1973, Kleinow in 2007. Drummer Michael Clarke overleed in 1993.

Etheridge speelde jarenlang met Willie Nelson. Het was Nelson die gisteravond het overlijden van zijn vriend-collega bekendmaakte op Twitter. Ethridge werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen, de doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.