Babyshambles komt eind augustus met nieuwe plaat

Babyshambles gaf begin juli een gratis concert in Parijs.
EPA Babyshambles gaf begin juli een gratis concert in Parijs.
Het enfant terrible van de Britse rockmuziek, Pete Doherty, brengt 30 augustus een nieuw album uit met zijn groep Babyshambles. 'Sequel to the Preguel' is de derde plaat van de groep en de eerste sinds 2007. Sindsdien verscheen van Doherty nog wel het soloalbum 'Grace/Wastelands'.

De 34-jarige Doherty, die ruim tien jaar geleden doorbrak met de rockgroep The Libertines, is ondanks tal van pogingen om af te kicken al vele jaren hardnekkig verslaafd aan harddrugs en maakt daar ook geen geheim van. "Ik zal waarschijnlijk eerst mijn hand moeten afhakken voordat ik er mee kan stoppen", zei de zanger en songschrijver afgelopen week nog in het Nederlandse dagblad Metro.

Afgelopen jaren is hij talloze keren gearresteerd wegens drugsbezit. Hoewel hij ook diverse malen veroordeeld is, liep het voor de immer charmante - en voor veel vrouwen onweerstaanbare - Brit telkens weer met een sisser af.

Behalve als muzikant was Doherty de afgelopen jaren ook actief als schilder, dichter en fotomodel en was hij als tegenspeler van Charlotte Gainsbourg te zien in de film 'Confession of a Child of the Century' van Sylvie Verheyde.

Het nieuwe Babyshambles-album 'Sequel to the Prequel' werd geproduceerd door Stephen Street. Doherty zegt zelf over zijn nieuwe plaat: "Stephen Hawking probeerde er de vinger op te leggen hoe trillende deeltjes vanuit het niets ontstaan. Dat is zo'n beetje als wat ons met dit album overkwam."