André Hazes meebrullen kan je 300 euro kosten

André Hazes (1951-2004).
Photo News André Hazes (1951-2004).
Een 60-jarige man uit Tessenderlo riskeert een geldboete van 300 euro voor een opmerkelijk incident een jaar geleden. Aanleiding voor dat incident was opvallend genoeg een lied van de betreurde zanger André Hazes.

De man reed met twee vriendinnen en een vriend door Kampenhout. Ondertussen zongen ze lustig mee met hun favoriete zanger, André Hazes. Op een gegeven moment besloot de man halt te houden in de Bergstraat 'omdat dit toch veiliger was in het verkeer'. Een vrouw die er woonde hoorde het kwartet echter uit volle borst 'Kleine Jongen' van Hazes meezingen. Geïrriteerd meldde ze dit aan een andere buurtbewoner, waarna die - nota bene een Nederlander - aan de wagen zelf zijn beklag ging maken. Hierop ontstond een schermutseling.

Nochtans een rustig nummer
"Duw- en trekwerk", aldus de beklaagde. "Een slag in het gezicht", aldus het slachtoffer. Een poging tot minnelijke schikking draaide op niets uit waarna het parket de man vervolgde. "Ach, de muziek stond inderdaad te luid, maar wij dachten dat niemand hier aanstoot aan zou nemen", aldus de zingende chauffeur. "En bovendien is 'Kleine Jongen' een rustig nummer dat op begrafenissen gespeeld wordt", voegde zijn advocaat eraan toe. De verdediging vraagt de vrijspraak op basis van twijfel. Uitspraak op 25 mei.