Amerikaanse media: "Stromae staat op het punt begrip te worden in de VS"

Stromae tijdens een optreden in Washington op 16 september.
PHOTO_NEWS Stromae tijdens een optreden in Washington op 16 september.
Stromae staat vannacht in de legendarische concertzaal Madison Square Garden in New York. Supersterren als Madonna, Diplo, Will.i.am toonden zich al fan, maar volgt de rest van Amerika? The New York Times is voorzichtig, maar TIME Magazine meent alvast van wel.

Stromae is de eerste Belg die het met een eigen show tot het podium schopt van de legendarische concertzaal in the Big Apple. Enkel onze landgenoot Toots Thielemans ging hem voor, al moest die het podium toen delen met een hoop andere artiesten, onder wie Quincy Jones. Stromae is bovendien de eerste Franstalige artiest die mag headlinen in de zaal.

Het concert volgt na een tournee langs verschillende grote zalen in de States. Maar wat schrijft de Amerikaanse pers nu precies over de uitverkochte show van het popfenomeen? Een bloemlezing.

NY Times: "Verbluffende verschijning"

"Kan een Europese superster Madison Square Garden veroveren?", vraagt New York Times zich luidop af.

De Amerikaanse krant gebruikt niet van de minste uit de muziekgeschiedenis om onze landgenoot te schetsen: Stromae wordt beschreven als een kruising tussen Michael Jackson en Jacques Brel. "Hij zingt en danst met grote zelfzekerheid en lange ledematen. Hij is een verbluffende verschijning in zijn videoclips, met zijn opzichtige en soms androgyne kledingkeuze."

Maar of het vannacht raak zal zijn in New York? De krant ziet één grote hindernis: "Zijn liedjesteksten zijn in het Frans."

The New York Times ziet één grote hindernis: 'Zijn liedjesteksten zijn in het Frans'

TIME: "Stromae wordt begrip in VS"

Waar New York Times nog voorzichtig is, voorspelt het toonaangevende TIME Magazine Stromae wel alvast een mooie toekomst: "Ontmoet de Europese superster die op het punt staat groot te worden in America."

Lorde is fan, Obama bezit zijn cd, supersterren Will.i.am en Madonna hopen met hem samen te werken. Maar de gemiddelde Amerikaan weet niets van hem. "Dat staat op het punt te veranderen."

"Dat hij in het Frans zingt, maakt zijn muziek niet minder toegankelijk", oordeelt TIME. "Hij overstijgt muzikale genres, heeft een belachelijk cool kapsel en hij is klaar om - met een grote show in Madison Square Garden die op uitverkopen staat - een begrip te worden in de States."

In een exclusieve video voor TIME Magazine brengt Stromae een acapella-versie van een van zijn megahits 'Tous Les Mêmes'. Het decor voor de video is een kapel, waar hij - gedeeltelijk als man, gedeeltelijk als vrouw verkleed zoals in de videoclip van het nummer - net met zichzelf is getrouwd.

'Hij overstijgt muzikale genres, heeft een belachelijk cool kapsel en hij is klaar om om een begrip te worden in de States'

TIME Magazine