Alberto Iglesias beste filmcomponist op Gentse World Soundtrack Awards

De Spanjaard Alberto Iglesias is verkozen als "Film Composer of the Year". Dat werd bekendgemaakt op de 12de uitreiking van de World Soundtrack Awards, het slotevenement van het Filmfestival Gent.

Iglesias werd geroemd voor zijn soundtracks voor 'Le Moine' ('The Monk'), 'La Piel Que Habito' (The Skin I Live In) en 'Tinker, Tailor, Soldier, Spy'.

De prijs voor Best Original Song written for a Film ging naar 'Lay Your Head Down' van Brian Byrne uit 'Albert Nobbs', gezongen door Sinead O'Connor. Byrne werd ook uitgeroepen tot "Discovery of the Year".


De  Public Choice Award behoorde toe aan Abel Korzeniowski voor 'W.E.' van Madonna. Valentin Hadjadj won de "Sabam Award for Best Young European Composer".

Op het filmmuziekevenement werd Pino Donaggio, de Italiaanse componist die de muziek voor 'Passion' van Brian De Palma verzorgde, geëerd met een "Lifetime Achievement Award".

Het Gentse filmfestival stevent af op een recordeditie met ongeveer 140.000 bezoekers, maar de definitieve cijfers worden pas de volgende dagen bekendgemaakt.