13 AMPS (14) is de jongste dj met eigen single: "Maar op festivals mag ik niet binnen"

rv
Slechts 14 jaar is ze, de jongste dj van het land, en vandaag komt haar eerste single uit: 'Living On The Right Side'. Wat Amber Broos, aka 13 AMPS doet, is ongezien. "Ik geloof het zelf ook nog niet helemaal", aldus het jonge talent. Deze zomer draait ze op tal van fuiven, maar de festivals moeten nog even wachten. "Te jong", lacht ze.

Nog voor de Leuvense Amber deze ochtend naar school vertrekt - ze studeert economie-moderne talen in het derde middelbaar - checkt ze de hitlijsten van iTunes en Spotify. Want tussen ronkende namen als Lost Frequencies en Martin Garrix staat voortaan ook 13 AMPS. "Ik ben echt heel trots dat ik een eigen single kan uitbrengen", zegt ze.

En niet zomaar eentje, wel meteen een samenwerking met de Nederlandse dj Robert Abigail, bekend van de hits 'Mojito Song' en 'Good Times'. Een jaar geleden werd Amber door hem gekozen om samen met twee andere jonge dj-talenten van 19 en 16 jaar - jonger dan Amber vind je ze niet - deel uit te maken van de 'Robert Abigail Academy'. Het resultaat van die samenwerking heet 'Living On The Right Side'. "Het is een heel catchy nummer, een zomerse song waarbij je kan wegdromen en die je niet meer uit je hoofd krijgt." Maar festivals afschuimen zit er helaas niet in voor 13 AMPS. "Ik mag daar nog niet eens binnen omdat ik te jong ben", lacht ze.

Welke fuiven je moet aandoen om Amber wel te zien optreden en wie haar grootste fans zijn, lees je vandaag in onze pluszone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar één euro.