'Smells Like Teen Spirit' is favoriete 90-nummer aller tijden

Nirvana.
rv Nirvana.
'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana is het favoriete jaren 90-nummer van de Studio Brussel-luisteraars, gevolgd door 'Black' van Pearl Jam en 'Killing In The Name' van Rage Against The Machine. Studio Brussel zond vandaag de 150 favoriete jaren 90-nummers van zijn luisteraars uit.

Studio Brussel stond de afgelopen vijf dagen in het teken van de jaren 90. Van maandag tot en met vrijdag draaide de muziekzender de favoriete jaren 90-nummers van hun luisteraars. Die stuurden een week lang hun '5 van de jaren 90' door. Op basis van alle inzendingen stelde Studio Brussel een top 150 van de jaren 90 samen. De lijst werd vandaag van 6 uur 's ochtends  tot 18 uur uitgezonden.

Vorig jaar zond Studio Brussel 'De 99 van de jaren 90' uit. Toen stonden 'Under The Bridge' (Red Hot Chili Peppers) en 'Sabotage' (Beastie Boys) nog op de tweede en derde plaats. 'Black', een nooit op single uitgebracht nummer van het album 'Ten' uit 1991, en 'Killing In The Name', dit jaar in de top drie, eindigden toen respectievelijk op plaatsen 6 en 4.

Nirvana populairste band
Nirvana heeft niet enkel het beste jaren 90-nummer gemaakt volgens de luisteraars van Studio Brussel. Het is ook de populairste band uit de nineties. De groep rond frontman Kurt Cobain staat maar liefst zeven keer in de top 150. Naast 'Smells Like Teen Spirit' (1) staan ook 'Lithium' (24), 'Come As You Are' (34), 'Where Did You Sleep Last Night' (45), 'In Bloom' (71), 'Rape Me' (90) en 'All Apologies' (138) in de lijst.

Radiohead komt zes keer voor in de top 150. dEUS, Oasis, Pearl Jam, Smashing Pumpkins en The Prodigy zijn elk goed voor vier noteringen.

dEUS
'Suds & Soda' van dEUS is het favoriete Belgische jaren 90-nummer van de Studio Brussel-luisteraars. Het nummer eindigt op plaats 18. Als hoogste dansplaat eindigde Underworld met 'Born Slippy'.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.