'Skwon Meiske' van Niels Destadsbader krijgt eindelijk gezicht: opvallende verschijning in nieuwe clip

"Die eerste kus was exact vijf jaar geleden. Dit is onze jubilee"

Moora vander Veken en Niels Destadsbader in de clip van 'Sarah'.
rv Moora vander Veken en Niels Destadsbader in de clip van 'Sarah'.
Het 'Skwon Meiske' van Niels Destadsbader (29) krijgt eindelijk een gezicht. Voor de clip bij zijn nieuwe single 'Sara' koos de jonge alleskunner resoluut voor Moora Vander Veken (25), het 'Thuis'-gezicht dat hij destijds in 'Amika' al eens tegen de lippen drukte. "Ik heb haar gebeld en gevraagd: 'Moora, wil je nog eens met mij kussen?' Ze zei meteen ja."

De Radio 2 Zomerhit veroverde hij vlotjes met 'Skwon Meiske'. Werchter Boutique at uit zijn hand. En weldra mag hij zich met onder anderen Helmut Lotti, Sarah Bettens en Silvy De Bie meten in 'Liefde Voor Muziek'. 

Niels Destadsbader beleefde een wonderbaarlijke zomer en stuurt zijn fans het najaar in met 'Sara', een lied waarbij in de clip een oude bekende opduikt. "Ik schrijf de verhaaltjes voor al mijn clips zelf en werk heel graag met mensen die ik graag heb", klinkt het. "Voor 'Sara' zocht ik specifiek een meisje dat van 'girl next door' kon worden omgetoverd tot een ongelooflijke klassedame."

Niels Destadsbader en Moora vander Veken in 'Amika'.
Ketnet Niels Destadsbader en Moora vander Veken in 'Amika'.

Effect op mannen

In zijn persoonlijke adresboekje hoefde de zanger niet lang te zoeken. "Moora, ja", lacht hij. "Ik had even opgezocht hoe lang het geleden was dat we kusten in de Ketnetreeks 'Amika', en dat was exact vijf jaar geleden. Eigenlijk vieren we dus een beetje 'onze jubilee'. Dus heb ik haar opgebeld met de vraag of ze nog eens met me wilde kussen, en het antwoord was 'ja'." Destadsbader koestert dan ook erg fijne herinneringen aan de actrice. "Moora is zo'n vrouw die, wanneer ze binnenkomt, alle hoofden doet draaien. Dat was ook zo op de set van 'Amika'. Van bij de eerste draaidag had iedereen haar gezien, van de klankman tot de assistent. Zij heeft dat effect op mannen."

Eindelijk vakantie

Zelf is het populaire VTM-gezicht momenteel single, en hoopt hij op vakantie eindelijk de gebeurtenissen van de voorbije zomer te laten inzinken. "Ik heb zoveel mooie dingen mogen doen en beleven. Van optreden tot Werchter Boutique tot de Zomerhit winnen. Maar de voorbije maanden zijn zo druk geweest dat ik amper tijd heb gehad om dat allemaal een plaats te geven. Momenteel zijn van mijn laatste album 'Speeltijd' bijna 34.000 exemplaren verkocht. Maar mijn platinumplaat ligt - net als de Zomerhit-trofee en mijn MIA - nog steeds in die ene kamer thuis waar je alle dingen legt die later nog een definitieve plek moeten krijgen. Nu ga ik dus genieten van een paar dagen vakantie. Daarna ga ik al die dingen - letterlijk en figuurlijk - een mooi plaatsje geven. En er heel hard van genieten."  

'Sara' van Niels Destadsbader is verkrijgbaar als digitale download, via streaming of op het album 'Speeltijd'.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Arofnogneu Van pluto

    Een volwassen zingt een liedje over een minderjarige dat hij ziet zitten maar ni mag omda zij ni meerderjarig is.