'She's after my piano' vaakst gedraaid op Vlaamse radio

2 Fabiola deed met 'She's After My Piano' mee aan de preselecties voor de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014.
Photo News 2 Fabiola deed met 'She's After My Piano' mee aan de preselecties voor de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014.
2 Fabiola heeft uit handen van Vlaams minister van Cultuur en Media Sven Gatz de BEA Music Airplay Award 2014 in ontvangst genomen. Die prijs wordt uitgereikt aan de Belgische artiest of groep waarvan het liedje het meest op de Vlaamse radio's, zowel van de openbare als privé-omroepen, werd gespeeld.

Volgens Pat Krimson van 2 Fabiola is het mede dankzij de media-aandacht dat het nummer een hit is kunnen worden. "De Zomerhit van Radio 2, de preselecties van het Eurosongfestival, een optreden tijdens de liveshow van de MIA's en nu onze eerste BEA Music Airplay Award, daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Dat opent deuren voor nieuwe projecten en uitdagingen", vertelt Krimson.

Ook Sven Gatz, minister van Cultuur en Media, benadrukt het belang van radiozenders voor artiesten. "Radio is en blijft een belangrijk medium om nieuwe muziekproducties en opkomende artiesten te ontdekken. Ook voor lokale artiesten hangt het succes grotendeels af van de aandacht die ze op de radio krijgen. Ik moedig daarom graag alle radiozenders aan onze artiesten in de kijker te plaatsen."

De top 3 wordt vervolledigd door 'Ta fête' van Stromae en 'Sunlight' van The Magician featuring Years & Years.