'Mijn vlakke land' en 'Mooie dagen' in Eregalerij van Radio 2

Johan Verminnen.
BELGA Johan Verminnen.
De liedjes 'Mijn vlakke land' van Jacques Brel en 'Mooie dagen' van Johan Verminnen zijn vanavond opgenomen in de Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers van Radio 2 en auteursrechtenorganisatie SABAM. Dat gebeurde tijdens een show in het Kursaal van Oostende.

Eerder raakte al bekend dat Roland Van Campenhout, Dani Klein en Roland Verlooven dit jaar een plaats krijgen in de Eregalerij.

Van Campenhout werd in de bloemetjes gezet voor zijn veelzijdig talent en ontelbare samenwerkingen met andere Vlaamse artiesten, Vaya Con Dios-zangeres Dani Klein voor haar internationale carrière en opmerkelijke stem en Verlooven voor zijn schrijftalent en neus voor nieuw talent. Verlooven is de man achter onder andere Willy Sommers.

Tijdens de show werd ook hulde gebracht aan schlagerzanger Jean Walter, kunstenaar en zanger Walter De Buck en Gorki-frontman Luc De Vos, die afgelopen jaar stierven.

De Eregalerij van Radio 2 en Sabam bekroont elk jaar tijdloze liedjes en artiesten. Vorig jaar was die eer weggelegd voor Salvatore Adamo en Jimmy Frey. Ook de nummers '(I See) The Lies in Your Eyes' van The Machines, 'Bakske vol met stro' van Urbanus, 'Daar gaat ze' van Clouseau en 'Ik mis je zo' van Will Tura werden toen in de Eregalerij gezet.

De Eregalerij wordt komende zondag van 13.00 tot 16.00 uur uitgezonden op Radio 2.