'Happy' is grootste hit van 2014

REUTERS
'Happy' van Pharrell Williams is weinig verrassend de grootste hit van het jaar, meldt Ultratop maandag. Het nummer parkeerde zich eind 2013 in de hoogste regionen van de Ultratop en stond maar liefst 47 weken genoteerd, waarvan acht weken op de eerste plaats.

Het is voor Pharrell meteen de hoogste van drie hitnoteringen in de top 100 van het jaar. Nummer twee in de lijst is 'Prayer in C' van  nieuwkomers Lily Wood & The Prick Feat. Robin Schulz, één van de vele dancenummers in de top 100.  De Nederlander Dotan prijkt met 'Home' op de derde stek.  Eén plaats beter dan 'Waves' van landgenoot Mr. Probz.

'Take Me To Church' van Hozier stond tien weken op nummer één en eindigt in de eindhitlijst op vijf. Het is meteen ook een record voor een Ierse artiest in 60 jaar Vlaamse hitgeschiedenis.

De hoogste Belgische notering in de lijst is Stromae op plaats achttien met 'Ta Fête', de officiële Rode Duivels-hit voor het WK in Brazilië.
In totaal staan 18 Belgische titels in de top 100, dat zijn er twee meer dan vorig jaar en vijf meer dan twee jaar geleden.

Bij de Belgische nummers in de lijst zit geen enkel Nederlandstalig nummer. Er was wel plaats voor vier nummers uit Nederland, waarvan Nielson 'Sexy als ik dans' zelfs de eerste plaats haalde.

Sergio haalt de top 100 niet, maar scoorde wel de grootste Vlaamse Nederlandstalige hit. In de Vlaamse top 50 zitten verder ook vier nummers van Christoff, terwijl we Clouseau, Laura Lynn en Lindsay  drie keer tegenkomen.

Nederlandstalig