"Een gabber is in de eerste plaats een vriend"

De Nederlandse rapper Tim Kimman ofwel Jebroer scoorde vorig jaar ook bij ons met het aanstekelijke 'Banaan'. Een jaar na de release én een gouden single verder, wordt er nog steeds heftig gegaan met die banaan en blijft de partytrack één van de meest gestreamde songs.

Voor zijn nieuwe hit 'Me Gabber' heeft hij zich laten inspireren door de gabber-subcultuur die in de jaren negentig in Nederland ontstond en snel bij ons navolging kende. Eind jaren negentig zagen we steeds meer jongens (en meisjes) gekleed in Australian-trainingsvesten, Air Max'en en al dan niet geheel kale kopjes die al hakkend uit hun dak gingen op razendsnelle, loeiharde techno.

Maar voor Jebroer kan je de titel nog anders interpreteren. "In Nederland gebruik je het woord 'gabber' als je het hebt over je beste vriend, of over je broer." Die warme betekenis komt perfect tot uiting in de videoclip die vandaag werd gelanceerd. Voor gabbers van weleer breken er mooie tijden aan. Zij mogen alvast op zoek gaan naar hun beste hakschoenen, zodat ze zich met volle overgave op de dansvloer of op straat kunnen storten op de 'Me Gabber'.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels