Muziekkeuze van Trump botst steeds vaker op protest van artiesten: “Maar we kunnen hem niet tegenhouden”

Guns' N Roses zanger Axl Rose is niet zo gesteld op de muziekkeuze van Donald Trump.
EPA Guns' N Roses zanger Axl Rose is niet zo gesteld op de muziekkeuze van Donald Trump.
Muzikanten kunnen president Trump er niet van weerhouden hun werk te gebruiken tijdens zijn politieke bijeenkomsten. Dat liet Axl Rose zondag weten op Twitter. Maar de president stuit steeds meer op kritiek door het gebruik van popmuziek. Naast Axl Rose protesteerde afgelopen weekend ook Rihanna. 

Pharrell Williams, Aerosmith-zanger Steven Tyler en de erfgenamen van Prince lieten eerder al weten Trumps muziekkeuze niet op prijs te stellen. Nu sluiten ook Axl Rose en Rihanna zich bij dat rijtje aan. 

Rihanna reageerde op Twitter op het feit dat haar nummer ‘Don’t Stop the Music’ zondag gespeeld werd op een campagnebijeenkomst voor Republikeins kandidaat voor de Senaat Marsha Blackburn in Tennessee. “Ik noch mijn mensen zou ooit een van deze tragische bijeenkomsten bijwonen”, schreef de zangeres.

Eerder die dag had Rihanna nog haar steun uitgesproken voor Andrew Gillum, de Democratische kandidaat om gouverneur van Florida te worden.

Kleine lettertjes

Artiesten kunnen echter weinig beginnen tegen de muziekkeuze op politieke bijeenkomsten. Dat zegt Guns N’ Roses-frontman Axl Rose, die “formeel verzocht heeft dat onze muziek niet gebruikt wordt op rally’s van Trump, of events die met Trump te maken hebben. Helaas maakt Trumps campagne gebruik van de kleine lettertjes in algemene licenties die locaties hebben getekend, die niet bedoeld zijn voor politieke doeleinden zonder toestemming van de songwriter.”

Zelf ziet de zanger de humor wel in van “Trump-aanhangers die tijdens een rally luisteren naar anti-Trump-muziek”. Toch voelde hij zich genoodzaakt toe te lichten waarom zijn muziek te horen is op dergelijke evenementen “voor als jullie op het nieuws ‘Sweet Child Of Mine’ horen spelen tijdens een politieke bijeenkomst. Als band vonden we het nodig dat uit te leggen.”

Pharrell Williams dreigde vorige week de president aan te klagen, nadat die op de dag van de schietpartij in een synagoge in Pittsburgh het nummer ‘Happy’ van de zanger had opgezet tijdens een bijeenkomst. Ook Aerosmith-voorman Steven Tyler en de erven van Prince hebben gedreigd met rechtszaken.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Amber Habex

  jim choose, youtube maakt de hedendaagse muzieksterren kapot. hij heeft er minder last van omdat ze al beroemd zijn...

 • Nadia Deboosere

  Deboosere Nadia Super dat die mensen hun stem laten horen en njet tegen pipo trump zeggen.

 • felix strackx

  Belachelijke mensen!

 • jim choose

  Al zijn muziek staat gratis op youtube maar Trump mag het niet gebruiken