Moonwalk-sokken Michael Jackson onder de hamer

De sokken die Michael Jackson droeg toen hij zijn beroemde moonwalk voor het eerst deed, gaan onder de hamer.
EPA De sokken die Michael Jackson droeg toen hij zijn beroemde moonwalk voor het eerst deed, gaan onder de hamer.
De sokken die Michael Jackson droeg toen hij zijn beroemde moonwalk voor het eerst deed, gaan onder de hamer. De rijken der aarde kunnen van 13 tot en met 22 november bieden via veilingsite Gottahaverockandroll.

Jackson droeg de met kristallen bezette sokken in 1983 tijdens een vertolking van ‘Billie Jean’ in de tv-special ‘Motown 25: Yesterday, Today, Forever Special Concert’. De zanger toonde tijdens die show zijn beroemde moonwalk voor het eerst. Wie de sokken wil aanschaffen zal echter diep in de buidel moeten tasten: de veilingsite verwacht dat ze minimaal 1 miljoen dollar gaan opleveren. De sokken komen uit de collectie van Frank DiLeo, een oud-platenbaas en de ex-manager van de zanger. Jackson gaf de sokken na het optreden als cadeau aan Frank. De brief die de King of Pop bij het pakje deed, krijgt de winnende bieder ook.

Voor de mensen met de dunnere portemonnee gaan er ook goedkopere items van Jackson uit Franks collectie onder de hamer. Zo kan onder meer worden geboden op de originele gouden en platina platen voor ‘Thriller’, ‘Dangerous’, ‘Bad’, ‘This is It’ en ‘Off the Wall’. De verwachte opbrengst daarvan ligt rond de 4000 dollar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.