Milow over de inspiratie van ‘You Don’t Know’: “Ik was toen helemaal zot van de Counting Crows”

Joe
Vanmorgen was Milow, die momenteel te zien is in het huidige seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’, te gast in het radioprogramma van Kris Wauters op Joe. De artiesten keuvelden gezellig over zijn deelname, waarin hij voor het eerst in het Nederlands zong, maar ook over de inspiratie voor zijn eerste grote hit ‘You Don’t Know’.

Milow was tijdens zijn studententijd, toen ‘You Don’t Kow’ (toen nog ‘Satellites In March’) ontstond, een grote fan van Counting Crows. Hun nummer ‘Mr Jones’ heeft dan ook veel invloed gehad op zijn muziekstijl toen. “Maar de laatste tijd zijn ze me wel wat kwijtgeraakt.”

Milow had het ook over ‘Liefde Voor Muziek’, een wat bizar concept voor een artiest. “Als er maar zes man applaudiseert, is dat normaal gezien een nachtmerrie voor ons”, lacht hij.

Voor het eerst in het Nederlands zingen was ook geen sinecure. “Het heeft even geduurd voor het natuurlijk klonk, niet alsof ik iemand anders imiteerde.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.