MIA's: Ancienne Belgique krijgt Sector Lifetime Achievement Award

BELGA
De Brusselse concertzaal Ancienne Belgique (AB) zal de Sector Lifetime Achievement Award krijgen tijdens de Music Industry Awards (MIA's) op dinsdag 30 januari.

"Met deze award brengen de VRT en Kunstenpunt hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage geleverd heeft aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector", meldt de openbare omroep.

De AB is een van de meest toonaangevende concertzalen van ons land. De concertclub programmeert niet alleen grote namen, maar geeft ook kansen aan beginnende artiesten in verschillende genres. Met jaarlijks zowat 300.000 concertgangers is het ook een van de drukst bezochte concertzalen ter wereld.

"Deze MIA is een eerbetoon aan de hele AB-ploeg en aan de vele honderden mensen die ooit voor AB hebben gewerkt. Zij hebben AB gemaakt tot wat het nu is: een internationaal geroemd muziekhuis waar jong talent de kans krijgt om te groeien en waar muziekliefhebbers het beste uit alle muzikale genres kunnen ontdekken", verklaart algemeen directeur Dirk De Clippeleir.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.