Metallica staat nu officieel 500 weken in Billboard 200

Thomson Reuters
De Amerikaanse metalband Metallica heeft een opvallend succes behaald in de hitlijst Billboard 200. Met het gelijknamige album, ook wel bekend als 'The Black Album', staat de band al 500 weken op rij in de wekelijkse klassering van de 200 best verkochte albums.

Dat zorgt ervoor dat 'The Black Album' een van de vier platen is die meer dan 500 weken in de Billboard 200 staat. Pink Floyd's 'The Dark Side of the Moon' steekt er wel nog met kop en schouders bovenuit met 937 weken. Het vijfde studioalbum van Metallica heeft echter het record van de meest verkochte cd in de geschiedenis: het ging al bijna 17 miljoen keer over de toonbank, volgens Nielsen Music.

Het Amerikaanse Billboard Magazine publiceert al sinds 1956 elke week een lijst van de meest verkochte albums. De lijst wordt deze keer aangevoerd door het nieuwe album 'Egypt Station' van Paul McCartney.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hanne Claes

    500 weken, da's minder dan 10 jaar - die plaat is meer dan 25 jaar oud en staat nu pas in die billboard?