Metallica komt in november twee keer naar Sportpaleis

AFP
Het nieuws waar veel metalfans op hoopten is er eindelijk: Metallica komt dit najaar naar Antwerpen. Hun WorldWired Tour passeert op woensdag 1 en vrijdag 3 november in het Sportpaleis. Voor het eerst in acht jaar speelt de grootste metalband van de wereld zo nog eens indoor in ons land, net als toen in dezelfde zaal. De beloftevolle Noorse metalband Kvelertak is de support act.

De krant De Morgen had in Kopenhagen een exclusief gesprek met enthousiaste drummer Lars Ulrich: "Jullie zomerfestivals zijn magisch. Maar door voor het Sportpaleis te kiezen kunnen we dichter bij onze fans spelen. Daar verlangen we echt naar." Het podium zal dan opnieuw in het midden van de zaal staan, zoals ook in 2009 tijdens de 'Death Magnetic'-tour.

Metallica bracht na 8 jaar stilte 'Hardwired... To Self-destruct' uit, een dubbelplaat die vorig najaar op nummer 1 in de Ultratop binnen kwam. De bekendste metalband van de wereld speelde liefst 7 keer op Rock Werchter, drie jaar geleden voor het laatst.

De ticketverkoop voor de Antwerpse concerten start vrijdag 24 maart om 11u, via livenation.be en proximusgoformusic. Elk aangekocht ticket via de officiële ticketkanalen geeft bovendien recht op een fysiek of digitaal standaard exemplaar van het album 'Hardwired... To Self-destruct'.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lieven Wilms

  't Zal weer een ramp worden om een ticket te bemachtigen. Zeker voor wie moet werken!

 • Carl De Clercq

  Hell yeah !

 • Tuur Tureluur

  Veel metalfans hebben Metallica de rug toegekeerd.

 • Davy Hermans

  Oh yeah!