Meisjeskoor Scala begint aan Chinese prestige-tournee: "Ze dachten dat wij Duitsers waren"

Scala toert momenteel door China.
RV Scala toert momenteel door China.
Meisjeskoor Scala is aan z'n Chinese tournee begonnen. En het belooft pittig te worden. "Zeker als je weet dat onze Stijn erop staat het publiek in het Mandarijns toe te spreken", lacht zijn broer Steven Kolancy.

Naast vijf optredens in prestigieuze zalen in Peking, Shanghai, Kunming, Yuxi en Guangzhou, zullen de meisjes en Scala-oprichters Stijn en Steven Kolacny ook musea en tempels bezoeken. Om overal op tijd te geraken, moeten ze drie binnenlandse vluchten nemen. Stijn maakt het zich extra moeilijk. "Hij gaat het Chinese publiek in het Mandarijns toespreken", lacht Steven. "Benieuwd wat dat gaat geven..."

Culturele verbinding

Het is de allereerste keer dat de engelenstemmen van Scala naar het verre China trekken. "We waren al drie keer in Japan, twee keer in Zuid-Korea en één keer in Singapore", vertelde Steven eerder. "Maar nu zetten we met Scala dus voor het eerst ook voet op Chinese bodem. Spannend."

Het meisjeskoor uit Aarschot werd uitgenodigd door LongStream Culture & Arts Ltd, een internationaal artiestenbureau met hoofdkantoor in het Chinese Guangzhou, en een Europese vestiging in het Duitse Hannover. "Ze dachten dat wij een Duitse groep waren", aldus Steven. Het bureau wil een culturele verbinding maken tussen China en Europa, en Scala moet daarbij helpen. Aan de foto's die de broers Kolancy ons bezorgden, lijkt het erop dat ze het naar hun zin hebben in China. Op vrijdag 7 december landt het hele Scala-team terug op Belgische bodem.

Tussen de optredens door staan er bezoeken aan tempels en musea gepland.
RV Tussen de optredens door staan er bezoeken aan tempels en musea gepland.
Op de foto met Chinese fans.
RV Op de foto met Chinese fans.
De meisjes hebben het naar hun zin.
RV De meisjes hebben het naar hun zin.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.