Maroon 5 brengt Super Bowl-show met Spongebob en een eigen nipplegate, maar kan toch weinig bekoren

EPA
U2, Mick Jagger, Coldplay, Beyoncé, Lady Gaga. Allemaal mochten ze in het verleden al de geroemde en beruchte halftime show van de Amerikaanse Super Bowl-finale opluisteren. Maroon 5, die dit jaar de honneurs mocht waarnemen, had dus grote schoenen om te vullen... en slaagde daar ook niet echt in, ondanks de hulp van Spongebob en een gospelkoor.

Het optreden van Maroon 5 was gisterenavond al een beetje gedoemd voor de aanvang van de Super Bowl-finale - het jaarlijkse hoogtepunt van het Amerikaanse footballseizoen. Waar artiesten als Prince, Beyoncé en Madonna er hun meest gevierde optredens gaven, lag de poprockband vooral zwaar onder vuur. Footballbond NFL had dit jaar de grootste moeite om een act te vinden. Grote sterren als Rihanna, Pink, Jay-Z en Cardi B bedankten voor de eens zo eervolle klus, die sinds het protest van Colin Kaepernick veel van zijn glorie verloren heeft. Uiteindelijk stemde Maroon 5 in, wat de bandleden flinke kritiek opleverde. 

Frontman Adam Levine kon dus maar beter het optreden van zijn leven geven, maar critici omschrijven de show vooral als ‘lauw’ en ‘ongeïnspireerd’. Natuurlijk bracht Maroon 5 haar grootste hits ten gehore - waaronder ‘This Love’, ‘Sugar’ en ‘She Will Be Loved’ - die werden afgewisseld met rapstukjes van Travis Scott en Big Boi (van Outcast). Er was ook een cameo weggelegd voor Spongebob Squarepants (vraag ons niet waarom) én een gospelkoor, maar zelfs dat kon de boel niet redden. Toen Levine op het einde zijn hemd - dat volgens velen nogal op een gordijn leek - uittrok en zo voor zijn eigen Nipplegate zorgde - exact 15 jaar na Janet Jackson - was het dieptepunt bereikt. Ondanks de afgetrainde buikspieren en de vele tattoos werd er vooral brandhout gemaakt van de halftime show. Volgende keer hopelijk beter.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fredien Vandervekens

    Maroon 5. Noemt het verloren panel van de Rechtvaardige Rechters nu zo ?

  • Lieven De Bruyn

    Live gezien, was echt zeer slecht. Super bowl geschiedenis onwaardig. Ook het volkslied van mevrouw Gladys was eigenlijk maar zozo. Ben geen fan van Lady Gaga, maar hoe zij in vorige jaren zowel anthem als show aanpakte was fenomenaal.

  • rik lagrou

    Daaraan zie dat 1 iemand die anders wil alles stuk kan maken Als een president is verkozen Niet akkoord mee bent alles stuk maken De gevolgen zijn voor rest maatschappij +superboll