Mariah Carey krijgt plaats in Songwriters Hall of Fame

Mariah Carey
AP Mariah Carey
Mariah Carey, die onder meer het meest herkenbare kerstnummer schreef, is geëerd als songwriter. Ze is opgenomen in de Songwriters Hall of Fame, heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

Carey heeft tijdens haar carrière negentien nummer 1-hits in Amerika geschreven. Presentator Anthony Mason prees haar ‘bereik van vijf octaven’ en natuurlijk haar schrijftalent in ‘All I Want For Christmas Is You’, dat afgelopen kerstperiode eindelijk op nummer 1 in de hitlijsten terechtkwam. “Ik kan het niet geloven... De Songwriters Hall of Fame!”, schreef Mimi op Twitter. “Dit is echt een van de grootste onderscheidingen van mijn carrière. Ik ben zo trots en dat ik naast legendarische liedjesschrijvers terechtkom - zij die al eerder werden opgenomen, en natuurlijk de geweldige nieuwelingen dit jaar!”

Ook de Isley Brothers, bekend van Shout, en superduo Eurythmics van Sweet Dreams (Are Made of This) werden opgenomen in de Hall of Fame. Daarnaast kreeg Pharrell Williams een plekje samen met Chad Hugo als duo The Neptunes.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.