Madonna zoekt grenzen weer op ‘meest bizarre album ooit’

RV
Fans van Madonna telden de dagen langzaam af en vandaag is het eindelijk zover: na meer dan vier jaar brengt de zangeres weer een plaat uit. ‘Madame X’ is het veertiende studioalbum van de Queen of Pop en zoals we van haar gewend zijn, zoekt de zangeres opnieuw de grenzen op.

Recensenten die het album al mochten horen zijn het bijna allemaal met elkaar eens: ‘Madame X’ is Madonna's meest bizarre plaat ooit. Bij The Guardian en The Times regende het echter sterren. De 60-jarige zangeres wordt ‘moedig’ genoemd voor haar durf om zichzelf opnieuw uit te vinden en de vijftien songs zijn volgens de Britse kranten bijna allemaal goed.

Dat is zo ongeveer Madonna's carrière in een notendop: bij elk nieuw album probeert ze met haar tijd mee te gaan en anders te klinken. Mede daardoor weet de zangeres zich al meer dan 36 jaar staande te houden in de entertainmentwereld. De laatste jaren, waarin Madonna zich vooral etaleerde als voetbalmoeder voor haar zoon David, gaat het echter niet meer zo van een leien dakje. Het laatste album ‘Rebel Heart’ werd niet meer zo'n groot succes als de voorgangers, hits bleven uit en ook de aanloop naar de release van ‘Madame X’ ging hier en daar met vallen en opstaan.

Velen zullen zich haar optreden tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv, waar Madonna vocaal nogal uit de bocht ging, nog goed herinneren. Ook de releases van de singles van ‘Madame X’ deden tot dusver weinig. ‘Medellín’, ‘I Rise’, ‘Crave’, ‘Future’ en ‘Dark Ballet’, die vooral opvielen door de hoeveelheid autotune, werden niet of nauwelijks beluisterd via de streamingplatforms en ook de radiostations laten Madonna links liggen.

Het is nu aan Madonna's fans of de Queen of Pop haar regeerperiode kan verlengen en volgende week haar elfde nummer 1-notering in de Album Top 100 kan bijschrijven.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koen Vaernewyck

  Echt een topalbum !! Journalisten schrijven nu eenmaal graag onzin over Madonna. Haar carriere is ongezien !! R.E.S.P.E.C.T !! Queen of pop.

 • dirk verbeeck

  technisch probleem tijdens Erosong (kijk maar naar andere optredens), autotune (kent iemand Daft Punk???), 60 jaar en ze staat er nog steeds (Itunes nr 1 in 60 landen en concerten die uitverkopen), waarom andere standaarde voor Madonna dan voor haar mannelijke collega's die zichzelf gewoon keer op keer herhalen (of luister maar eens naar Rolling Stones nr 45896545) ....

 • Mark Verhoof

  Ik vind het een lastig album. Soms moet je gewoon stoppen, en de geschiedenis laten spreken, dit zal die geschiedenis niet echt positief beïnvloeden...

 • guy perain

  Studio-opnames zullen misschien nog goed klinken,maar live, na haar optreden op het Eurovisiesongfestival...hummm??