Luister live: Led Zeppelin geeft voorsmaakje van 3 heruitgaves

Live vanuit het legendarische Parijse L'Olympia-theater geeft Led Zeppelin-frontman Jimmy Page vanaf 20u30 toelichting bij de reissue van de 3 eerste albums van de rockband. Die bevatten ook enkele nooit eerder uitgebrachte nummers.

Op 3 juni komen de luxe-edities uit van de eerste 3 Led Zeppelin-albums, 'Led Zeppelin', 'Led Zeppelin II' en 'Led Zeppelin III'. Op termijn zullen alle 9 studioalbums van de band, chronologisch, worden geremasterd en heruitgebracht. Elk van die reissues zal een extra cd meekrijgen met nooit eerder uitgebrachte studio- en live-opnames: ruwe mixen, alternatieve versies en ook gewoon nieuwe nummers die nooit zijn uitgebracht.

Led Zeppelin werd opgericht in 1968 door gitarist Jimmy Page, Robert Plant (zang), John Paul Jones (bas en toetsen) en John Bonham (drums). De band splitte in 1980 na het overlijden van Bonham. Zeven jaar geleden gaf de bandn een reünieconcert in Londen waarvoor miljoenen mensen wereldwijd een kaartje probeerden te bemachtigen. Zo'n optreden komt er normaal gezien niet meer. "De kans dat de band nog live optreedt is nul", zei Page daar onlangs over.