Louis Tomlinson slaat nieuwe muzikale weg in: “Ik wil me niet meten met Drake en Ariana Grande”

EPA
Nadat One Direction in 2016 voor onbepaalde tijd een pauze nam, gingen alle bandleden voor een solocarrière. Zo ook Louis Tomlinson (27). Zijn fans wachten ongeduldig op zijn debuutalbum, maar op Twitter heeft de zanger nu laten weten dat het anders zou kunnen klinken dan ze van hem verwachten. 

“Iemand zei recent iets heel interessant over hoe heel veel mensen zich alleen focussen op het ‘eindspel’ zonder van het proces te genieten”, schrijft Louis Tomlinson op Twitter. “Ik heb heel veel nagedacht over wat succes voor mij betekent. Ik heb het gevoel dat ik het de laatste drie jaar fout geïnterpreteerd heb. Alles wat ik ooit gekend heb in mijn carrière, is typische popmuziek. Mijn verwachtingen en ambities zijn allemaal gebaseerd op wat ik zelf heb meegemaakt. En hoezeer ik ook probeer om realistisch te blijven, ik blijf smachten naar een hitsingle.”

Volgens Tomlinson moeten zijn fans daarom zo lang op zijn debuutalbum wachten. “Daarom werk ik al zo lang aan dit album. Ik wilde dat het paste binnen de hitlijsten op de radio, maar ik zou eigenlijk moeten vertrekken van waar ik van houd, in plaats van iets te proberen schrijven dat binnen een specifieke formule past.”

En dus besluit de zanger om het roer om te gooien. “De laatste paar weken heb ik heel wat dingen in perspectief geplaatst. Wat ik moet doen, is eigenlijk perceptie vergeten en me minder zorgen maken over commercieel succes. Ik moet me niet meten met Drake of Ariana Grande. Ik ben hier om muziek te maken waar ik van houd en ervoor te zorgen dat mijn fans trots zijn dat ze fan zijn. Vandaag sla ik een bladzijde om.”

Het lijkt erop dat Louis zijn prioriteiten bijstelt na wat een verschrikkelijke paar maanden geweest zijn. Félicité Tomlinson, zijn 18-jarige zus, stierf op 13 maart, na een hartstilstand. Twee jaar geleden verloor de zanger zijn moeder al aan leukemie. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Octaaf De Smet

    misschien moet hij eerst eens een paar lessen aan een zangschool volgen