Lied van Nickelback opvallend meer beluisterd na tweet Trump

Nickelback.
AP Nickelback.
Enkele dagen geleden postte de Amerikaase president Trump een beeld uit de muziekvideo van ‘Photograph’ van Nickelback. De Canadese band kon daar echter niet mee lachen en liet de video verwijderen vanwege inbreuk op hun copyright. Maar de heisa heeft ook positieve gevolgen voor de band, want de streams en verkoop van ‘Photograph’ steeg de afgelopen dagen spectaculair. 

De muziekvideo van ‘Photograph’, een nummer uit 2005, wordt vaak gebruikt voor memes. Het beeld waarin zanger Chad Kroeger een fotolijstje voor zich uithoudt, wordt dan zo aangepast dat de foto in het lijstje eender welk beeld kan bevatten. Trump vond er niets beter op om er een foto van zijn rivaal Joe Biden, diens zoon Hunter en enkele Oekraïense hoogwaardigheidsbekleders in te plaatsen. Kan niet, vond Nickelback, en ze lieten de video verwijderen vanwege inbreuk op hun copyright. 

(Lees verder onder de foto)

Donald Trump gebruikte en beeld uit de clip van Nickelback en plaatste een foto van zijn rivaal Joe Biden, diens zoon Hunter en enkele Oekraïense hoogwaardigheidsbekleders de fotolijst.
RV Donald Trump gebruikte en beeld uit de clip van Nickelback en plaatste een foto van zijn rivaal Joe Biden, diens zoon Hunter en enkele Oekraïense hoogwaardigheidsbekleders de fotolijst.

Maar het feit dat de president van Amerika over hun nummer berichtte, heeft Nickelback geen windeieren gelegd. Volgens de Amerikaanse website Billboard werd ‘Photograph’ de eerste twee dagen na de tweet al 38% meer gestreamd: het nummer werd maar liefst 772.000 keer beluisterd op platforms als YouTube, Apple Music en Spotify. En ook de digitale verkoop van ‘Photograph’ ging de hoogte in, met maar liefst 569%. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.