Leuven trekt de kaart van cafébazen in conflict Marktrock

BELGA
Het Leuvense schepencollege zal tijdens het komende Marktrockfestival de terrasvergunningen op de Oude Markt niet inte trekken, zoals in het verleden steeds het geval was. Het stadsbestuur steunt dus de cafébazen in hun conflict met festivalorganisator Live Entertainment.

De vzw Oude Markt is ontevreden omdat Live Entertainment tijdens het festival opnieuw inkom wil vragen voor de optredens op de Oude Markt en daarnaast met brouwer Alken-Maes een sponsorcontract heeft afgesloten, terwijl de vzw zelf een overeenkomst heeft met AB InBev voor haar activiteiten. In de meeste cafés worden bovendien de AB InBev-bieren getapt. Door de cafés toe laten hun terrassen te plaatsen tijdens Marktrock is er geen plaats voor de klassieke tapeilanden aan de rand van het plein, waar de organisator wellicht het tappen van Maes-pils had willen opleggen.

"We gaan in op de vraag van onze handelaars wier belangen we willen verdedigen. De muziekgroepen die Marktrock dit keer geprogrammeerd heeft, laten met uitzondering van Milow ook niet vermoeden dat er een dusdanig grote volkstoeloop zal zijn dat de terrassen weg moeten", aldus burgemeester Louis Tobback.

Schepen Carl Devlies (CD&V) stelt niet te begrijpen dat Live Entertainment over dit alles niet voorafgaandelijk overleg pleegde met de vzw Oude Markt. De aanwezigheid van de terrassen op dit plein betekent overigens ook dat de politie veel minder volk zal toelaten dan de 12.000 tickets die organisatoren aankondigden te willen verkopen.