Led Zeppelin houdt mogelijk eenmalige reünie

Het laatste concert van Led Zeppelin in 2007. Meer dan een miljoen mensen probeerden toen één van de 18.000 tickets te bemachtigen.
rv Het laatste concert van Led Zeppelin in 2007. Meer dan een miljoen mensen probeerden toen één van de 18.000 tickets te bemachtigen.
Het was eind 2007 het concert waarnaar mogelijk het meest naar werd uitgekeken ooit: één reünie-optreden van de Britse hardrocklegende Led Zeppelin. Volgens de rockwebsite feelnumb.com zit er een nieuw aan te komen, met name op het Desert Trip festival in Californië.

In 1980 hield de legendarische rockband Led Zeppelin het voor bekeken. Het overlijden van drummer John Bonham speelde daar een grote rol in. Hoewel zanger Robert Plant en gitarist Jimmy Page later nog wel samenwerkten, kwam het nog slechts zelden tot een reünie met bassist John Paul Jones.

Op 10 december 2007 was het wel raak: samen met Jason Bonham, zoon van John, gaf de band in de Londense O2 Arena een concert. Plant hield daarvoor en daarna niet op te benadrukken dat dit eenmalig zou zijn, terwijl Page het liever anders zag.

"Any time now"

Sinds 2007 wordt druk gespeculeerd over een nieuwe reünie. Wie naar de website van Plant surft , ziet alleen een zwarte pagina met daarop de mysterieuze woorden "Any time now..".

Op gezag van niet nader genoemde bronnen meldde feelnumb.com vandaag dat het viertal een reünie zal houden op het Californische Desert Trip festival in oktober. Met het concert zouden ze de vijftigste verjaardag van Led Zeppelin willen vieren. De affiche vemeldt al de Jason Bonham Led Zeppelin Experience.

Het festival is nog maar aan zijn tweede editie toe. Vorig jaar passeerden er onder meer de Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, Roger Waters en The Who.