Ga naar de mobiele website
^ Top

Lars Ulrich van Metallica: "Het geheim? We genieten gewoon"

Getty Images
Het nieuws waar veel metalfans op hoopten: Metallica komt dit najaar naar Antwerpen. Met hun 'WorldWired Tour' doet de grootste metalband ter wereld twee keer het Sportpaleis aan, en dat was al acht jaar geleden. De Morgen had in Kopenhagen een exclusief gesprek met drummer Lars Ulrich (53). "Jullie zomerfestivals zijn magisch. Maar in het Sportpaleis kunnen we dichter bij onze fans spelen. Daar verlangen we écht naar."

"Atláááás, Riiiise..." Wachtend in de catacomben van de gloednieuwe Royal Arena in Kopenhagen, galmt in de kamer naast ons een bekende stem. James Hetfield (53) test er na drie dagen opgelegde stilte voor het eerst zijn stembanden. De Metallica-zanger is ziek en heeft een spreekverbod. Ook gitarist Kirk Hammett (54) ligt in de lappenmand. "Atláááás, Riiiise...", klinkt het opnieuw. Kuchend, hees en niet echt toonvast. Goed tien minuten later komt hij naar buiten. Een vuistje met een roadie kan er nog net van af. "En James, hoe ging het?" "Stilaan beter, brother, stilaan beter", mompelt de frontman terwijl hij wegbeent, dikke sjaal rond z'n nek. Gelukkig is drummer Lars Ulrich, hier in z'n thuisland, wél vrij van ziektekiemen. "Ik ben enkel ziek in mijn hoofd", lacht Lars zijn tanden bloot.

De voorbije jaren heeft Metallica een film gemaakt, een eigen festival opgestart en als eersten op de Zuidpool gespeeld. Wat willen jullie graag nog bewijzen?

"Helemaal niks! We genieten vooral, er is geen bucketlist. Er is niets wat ik liever doe dan bij Metallica spelen. Het is verdomd fijn om op schok te gaan met een goed geoliede rockband. We hebben een manier gevonden om zonder stress of burn-out te kunnen touren. Onze toverformule: we treden twee weken op en dan gaan we terug naar huis. Naar onze familie, onze kinderen. Het zorgt er telkens voor dat we er erg naar uitkijken om weer op pad te gaan, mooie steden te ontdekken en onze fans te ontmoeten. T

Touren is alsof we naar onze man cave mogen. Eindelijk tijd om de krant te lezen, een glas wijn te drinken, op te treden en onze vrienden te zien. Een beetje Lars-tijd! Thuis word ik door mijn kinderen in zowat vijfhonderd stukken getrokken. Dan help ik hen bij hun huiswerk, breng ik ze naar school, moet ik ervoor zorgen dat ze hun groentjes opeten. Ik ontspán me echt op tournee, geloof het of niet. Behalve dan wanneer we hier in Denemarken zijn, waar het hele land me lijkt te willen contacteren."

Lees het volledige interview vandaag in onze pluszone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar één euro.

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jeroen Roelants

    Metallica is al lang nimeer wat het geweest is en dag komt allemaal door geldwolf lars ulrich.. ondanks dat hij medeoprichter is had hij al lang uit de groep moeten liggen.. de oude metallica daar snak ik naar!!

Meld een bug