Lars Ulrich geeft update over Metallica-frontman James Hetfield: “Hij is zichzelf aan het genezen”

Het gaat goed met Hetfield, zegt Ulrich.
AFP Het gaat goed met Hetfield, zegt Ulrich.
Vorige maand zegde Metallica enkele tourdata af omdat frontman James Hetfield opnieuw in rehab ging. Nu heeft drummer Lars Ulrich een update gegeven over James’ gezondheid. 

“Hij doet wat hij moet doen", vertelt Lars Ulrich aan USA Today. “Hij is zichzelf aan het genezen. Ik vind het vervelend voor iedereen in Australië en Nieuw-Zeeland, maar we zijn opgewonden dat we binnenkort sterker en gezonder dan ooit kunnen terugkomen. Uiteraard gaat er onderweg al eens een obstakel zijn. Maar het is wel al een fantastische weg geweest die we hebben afgelegd, en we kijken ernaar uit om uiteindelijk toch down under te gaan, hopelijk volgend jaar.”

En hij bedankt ook alle fans: “Het is echt hartverwarmend hoeveel liefde en steun we de afgelopen week gekregen hebben. Het is geweldig.”

Vorige week liet de band nog weten dat de tournee uitgesteld wordt vanwege de verslaving van Hetfield. “Zoals de meesten van jullie wel zullen weten, heeft onze broeder James door de jaren heen al vaak geworsteld met verslaving. Hij moet nu helaas opnieuw een behandelprogramma ondergaan om aan zijn herstel te werken”, klinkt het. “We zijn van plan om op een later tijdstip, als onze schema’s en gezondheid het toelaten, alsnog naar jullie deel van de wereld te komen”, klinkt het verder in de verklaring.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philip Beernaert

    Hou sterk James ik weet wat het is van dat beestje die plots van achter de hoek komt

  • Nancy Naets

    Ik wens hem zoveel sterkte toe. Het is een zware persoonlijke strijd. ❤