Lana Del Rey bevestigt: "Ik word aangeklaagd door Radiohead"

Lana Del Rey
EPA Lana Del Rey
Zangeres Lana Del Rey wordt aangeklaagd door Radiohead wegens plagiaat. Volgens de band zou haar nummer 'Get Free' gebaseerd zijn op hun tophit 'Creep'.

"Het klopt, van die rechtszaak", bevestigt Del Rey op Twitter. "Hoewel ik weet dat mijn liedje niet geïnspireerd is door 'Creep', denkt Radiohead van wel. Ze willen 100% van de rechten op het nummer. Ik heb hen de laatste maanden al 40% aangeboden, maar dat vonden ze niet genoeg. Ze willen niet minder dan de volledige 100%. Hun advocaten geven maar niet op, dus we zullen dit moeten afhandelen in de rechtszaal."

Oordeel vooral zelf over de gelijkenissen tussen de nummers, die u hieronder kan beluisteren. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Bollen

  Als de advocaten geld geroken hebben

 • Francois Vleminckx

  Totaal niet, goed geprobeerd, en met een menselijk oor geanalyseerd!

 • Heidi Werbrouck

  Na 3 noten van del Rey hoef je zelfs al niet meer naar Creep te luisteren.

 • louis bouduin

  Als ze zo gaan beginnen, dan gaan we in 2018 nog lol beleven aan al dat jat- en plakwerk in de popgeschiedenis.

 • Hendrik Somers

  Digitaal geanalyseerd. Riffs, tempo en melodie stemmen voor bijna 90% overeen. Het motto beter goe gepikt dan slecht gekopieerd is mislukt...