Lady Gaga helemaal terug met nieuwe single ‘Stupid Love’: videoclip gefilmd met iPhone

Universal Music
Het is een hoogdag voor fans van popmuziek, want Lady Gaga maakte vrijdagochtend na drie jaar haar terugkeer met de nieuwe single ‘Stupid Love’. Die werd samen met de videoclip uitgebracht. Opmerkelijk: het buitenaardse tafereel werd opgenomen met een iPhone.

Het is al een tijdje geleden dat we nog van Stefani Germanotta hoorden, beter bekend als Lady Gaga. De 33-jarige zangeres bracht in 2018 voor het laatst muziek uit, maar dat was voor de film ‘A Star Is Born’, waar ze de grote hit ‘Shallow’ aan overhield. Gaga’s ‘Little Monsters’, zoals ze haar fans noemt, gaan dus helemaal door hun dak dat ze nu eindelijk nieuw materiaal krijgen van Mother Monster. Er zou dan ook snel een nieuw album aankomen, en dat lijkt ‘Chromatica’ te gaan heten.

(Lees verder onder de video.)

De nieuwe single ‘Stupid Love’ werd uitgebracht samen met een videoclip zoals alleen Lady Gaga dat kan. De zangeres en haar leger aan dansers lijken weggeplukt uit een modieuze futuristische film. Opvallend detail: de videoclip werd opgenomen met een iPhone 11 Pro. Daarvoor sloeg de zangeres de handen in elkaar met technologiegigant Apple. De regie was in handen Daniel Askill, die ook verantwoordelijk is voor heel wat Sia videoclips zoals ‘Chandelier’. “We hebben de iPhones op steadicams en drones geplaatst. Het was interessant om ze te gebruiken op dezelfde manier waarop je een professionele camera gebruikt.” Apple pakt groot uit met de samenwerking op de voorpagina van hun website, en plaatste ook beelden online van de ‘making of’.

Vlak na het uitbrengen vrijdagochtend was Lady Gaga wereldwijd een trending topic op Twitter. De reacties zijn dan ook vooral positief. Het liedje heeft heel wat disco-invloeden en lijkt potentieel te hebben om een grote hit te worden. Zo lekte het  eigenlijk een tijdje geleden al uit en ging volledig viraal. ‘Stupid Love’ werd toen zelfs al gedraaid in discotheken.

‘Stupid Love’ is te beluisteren op Spotify of Apple Music.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vincent Lamme

  Is gewoon een grote campagne samen met apple..

 • Udo Jansens

  Eindelijk nog eens een nummer dat er staat !Vanaf de eerste noot er boenk op!

 • willem merken

  Wat heeft ze nog te bieden buiten dat ze zelf gaga is en in haar bijna blootje rondloopt. De perfecte outfit om bij -20 graden in de sneeuw een clip op te nemen.

 • Michel Van der Hoydowch

  De nieuwe look ,voor de naäpers zonder eigen persoonlijkheid.; roze haar en bollen op je aangezicht.