Laatste eigen werk van Avicii wordt vandaag postuum uitgebracht

Amy Sussman/Invision/AP
Producer Avicii is al ruim een jaar niet meer onder ons, maar zijn muziek blijft voortleven. Vandaag wordt namelijk het album ‘TIM’, de laatste plaat waar de Zweed bij leven aan heeft gewerkt, uitgebracht.

Op het album staan onder meer de nummers ‘SOS’ en ‘Tough Love’, die eerder dit jaar als singles werden gereleased. ‘TIM’, een verwijzing naar Avicii's echte naam Tim Bergling, werd na de dood van de dj/producer afgemaakt door componisten met wie de Zweed eerder al samenwerkte. Onder anderen Aloe Blacc, Chris Martin (de zanger van Coldplay) en Imagine Dragons werkten mee aan de plaat.

Het album bevat in totaal twaalf tracks. De opbrengst ervan gaat naar de Tim Bergling Foundation. Deze stichting, opgericht na de dood van Avicii, spant zich in voor jongeren die het leven niet meer zien zitten. De dj/producer kampte zelf ook met psychische problemen en werd vorig jaar april dood teruggevonden in een hotelkamer in het oliestaatje Oman.

‘TIM’ is het derde studioalbum van Avicii. In 2015 bracht de Zweed voor het laatst een album uit. ‘Stories’ bevatte onder meer de hit ‘Waiting for Love’, waar de Nederlandse dj/producer Martin Garrix aan meewerkte.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.