Exclusief voor abonnees

Kersverse papa Tourist LeMC heeft nieuwe muziek klaar: “Zonder zwanzen: ik vind dit de beste plaat die ik ooit gemaakt heb”

Jesse Willems
Eindelijk is Tourist LeMC - het muzikale alter ego van Johannes Faes - terug met nieuwe muziek. Drie jaar na succesalbum ‘En Route’ ligt opvolger ‘We begrijpen mekaar’ in de winkel. “Zonder zwanzen: ik vind dit de beste plaat die ik ooit gemaakt heb.”

Maar voor we het over die nieuwe plaat hebben, wil Tourist eerst nog iets anders kwijt: hij is in september opnieuw papa geworden. “Ik weet ook niet waarom, maar ik lijk dat nogal goed verborgen te kunnen houden. (lacht) Maar het klopt, ik heb ondertussen twee jongens. Mijn vrouw Marta is de eerste keer bevallen, toen ik bezig was met de promotie van ‘En Route’. En dit keer was ik bezig met het afwerken van ‘We begrijpen mekaar’. Tot nu toe heb ik mijn kids nog redelijk goed in de hand, maar misschien dat het later wel twee wildebrassen worden. Ik hoop van niet. (lacht) Mijn leven is dus echt wel veranderd: Tourist LeMC is niet meer dezelfde man die ‘En Route’ maakte. Ik zet de dingen in een ander perspectief en ik maak mij zorgen over dingen waar ik vroeger niet van wakker lag. 

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Thomas van Eijndhoven

    Plaat nummer 3 is al besteld. Top muziek voor wie zijn teksten begrijpt tenminste. Kleinkunst in een modern jasje.

  • Johan Coppens

    Ik vraag me altijd af hoe deze "artiest" zijn preken uit elkaar kan houden. Ik zou er geen cd van kopen.