Karen Boelaerts zong bijna alle dancenummers uit de jaren 90 in: "Op het podium playbackte de zangeres dan op mijn stem"

Qmusic
Haar naam zegt je misschien niet meteen iets, maar je kent haar zéker. Karen Boelaerts is de stem achter de grootste dancehits uit de jaren 90, zoals 'Lift U Up' van 2Fabiola en het volledige album 'Apocalypse Now' van Milk Inc. Op het podium echter stond er een andere zangeres op haar stem te playbacken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Het is begonnen in mijn café in Tienen, waar Olivier Adams in de jaren 90 stamgast was", blikt Karen Boelaerts terug. Adams, een muzikant en producer, verdiepte zich toen in dancemuziek. "Zelf hield ik meer van rockmuziek, dus ik voelde er niets voor om frontvrouw van een dancegroepje te worden. Maar Olivier overtuigde me om het toch eens als zangeres te proberen - achter de schermen weliswaar."

Karen werkte samen met Pat Krimson als 'onzichtbare zangers' van 2Fabiola. Ze werd de stem van hits als 'Freak Out', 'Bang To The Rhythm'... Ook de oorwurm 'Lift U Up' werd volledig ingezongen door Karen.

Ann en Linda

"Toen leerde ik Ann Vervoort kennen, de frontvrouw van Milk Inc. Zij wilde erg graag beroemd worden en op een podium staan, dus ik dacht: 'Hey, voor jou wil ik ook wel de vocals doen'. Samen met Regi blikte ik 'Apocalypse Now' in. Op het podium playbackte Ann dan op mijn stem, want zelf kon ze niet zo goed zingen. Een mooie regeling, tot men besliste dat de frontvrouw toch zelf de nummers live moest brengen. Ann is toen helaas aan de kant geschoven, en daar heeft ze van afgezien. Linda Mertens nam haar plaats in en zij zong de strofen van nummers als 'Land of the Living' en ‘Living A Lie', maar ik deed nog altijd de refreinen. ‘Walk On Water’ zong ik trouwens wél nog helemaal zelf in.  Als je nu opnieuw naar die nummers luistert, zal je het verschil wel horen. Na die platen zong Linda alles zelf, en was ik niet meer bij de groep betrokken."

Hoewel vele fans het nooit hebben geweten, konden oplettende luisteraars destijds wel merken dat het Karen was, achter de microfoon. “Mijn naam stond gewoon in de credits van die boekjes met lyrics die altijd in de cd-hoesjes zaten”, legt ze uit. “Soms stond er zelfs een fotootje van mij bij.” 

Op dit moment werkt Karen in het bijzonder onderwijs, waar ze de busregeling verzorgt. "Maar binnenkort ben ik weer op de radio te horen", zegt ze mysterieus. "Ik werk samen met een Belgische dj aan een nieuw nummer.”

Vandaag kan je Karen nog aan het werk horen tijdens de laatste dag van de ‘Top 500 van de 90's’ op Qmusic. Vanavond wordt de top tien bekendgemaakt.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK RASSCHAERT

  Wat maakt het uit wie het zong, ik luister naar muziek, ik kijk er niet naar!!

 • N. Maribel Van Opstal

  Linda Mertens zong toch wel echt??!

 • Eddy De Smedt

  Spijtig dat dit zo gebracht is en het is trouwens niet volledig juist want nummers werden niet allemaal door haar gezongen

 • Alex MICHIELS

  Niks speciaals. Zowat alle grote Amerikaanse hits uit de '60-s zijn gedaan door studiomuzikanten. Dikwijls zang inbegrepen. Zoek maar eens op You Tube naar The Wrecking Crew

 • Eric Eric Faber

  Mooie stem , maar de luisteraar is bedrogen!