K3 openhartig over elkaar: "Marthe moet niet altijd alles beter willen weten"

ANP
Marthe, Klaasje en Hanne zijn intussen aan hun eerste solotournee bezig. Ze kennen elkaar intussen door en door, bewijzen ze in Dag Allemaal, waar ze eerlijk vertellen over elkaars mooiste én ergste eigenschappen.

Naar de buitenwereld toe zijn ze de beste vriendinnen, en dat is ook in het echt zo. "Ik denk niet dat je zo'n vriendschap kan faken, zeker niet met het leven dat wij leiden. Er is weleens een kleine discussie, over iets onnozels zoals onze outfits of zo, maar echt ruzie... Nee. Het klikt wonderwel tussen ons, wij weten echt alles van elkaar", aldus Hanne. Ze vertelt dat ze Klaasjes optimisme een prachtige eigenschap vindt. "Klaasje ziet altijd in alles het goede. Als ik weer eens zit te klagen omdat we zo vroeg moeten opstaan, zegt zij: 'Ik kijk er echt naar uit om vandaag weer zoveel mensen gelukkig te maken.'"

"Hanne is heel spontaan", pareert Klaasje. "Met Hanne erbij is het nooit stil. Soms hoor ik haar tot drie keer toe hetzelfde grappige verhaaltje vertellen, en toch lach ik ook die derde keer vrolijk mee." Over Marthe zegt Hanne het volgende: "Marthe staat dan weer vol verwondering in het leven. Zij is een echte filosoof."

Kleine kantjes
Maar iedereen heeft ook zijn mindere eigenschappen. Klaasje kan bijvoorbeeld uren voor de spiegel staan. "Klaasje voor de spiegel... Ik word daar soms nerveus van", aldus Marthe. "Maar ik kan die ergernis steeds makkelijker loslaten omdat we elkaar almaar beter kennen. Ik denk trouwens dat ik al weet waaraan zíj zich ergeren bij mij.  Ik wil Hanne en Klaasje altijd helpen, door aanwijzingen te geven over waar ze op het podium moeten staan bijvoorbeeld."

De anderen beamen. "Goh ja, Marthe weet wel van zichzelf dat ze graag, euh, de leiding neemt. Maar ze moet niet altijd alles beter willen weten. Ze wíl er ook iets aan doen, het lukt haar alleen niet", vertelt Klaasje. Hanne mag dan weer wat meer haar op haar tanden hebben. "Als ze haar kapsel niet mooi vindt, durft Hanne dat niet te zeggen tegen de mensen van de make-up. Terwijl het wel háár hoofd is dat op tv komt, hé."