Justin Bieber grote winnaar op EMA's, Beyoncé grote verliezer

EPA
Justin Bieber was gisteren de winnaar van de avond tijdens de MTV Europe Music Awards in Rotterdam. De zanger wist drie van de vijf nominaties te verzilveren. Grote favoriet Beyoncé ging ondanks zes nominaties met lege handen naar huis.

Bieber sleepte de eerste award van de avond al in de wacht op de rode loper. Daar kregen Beliebers de prijs voor Grootste Fans in hun handen gedrukt. "Deze is voor alle Beliebers", schreeuwde een meisje uit. Hij won verder  in de belangrijke categorie Beste Lied met zijn hit Sorry. Het was de eerste keer dat hij deze prijs won. Ook won hij Beste Canadese Act door Drake, Shawn Mendes, The Weeknd en Alessia Cara af te troeven. Daarnaast

Bieber mag ook de winnaar van de MTV EMA in het algemeen worden genoemd. In de geschiedenis van het Europese prijzengala won niemand meer awards dan hij. In voorgaande jaren heeft de 22-jarige zanger al achttien beeldjes weten te verzamelen. Met de drie van gisteren komt het totaal daarmee op 21.

Beyoncé onsuccesvol
De prijs voor Beste mannelijke artiest ging naar Biebers landgenoot Shawn Mendes. Lady Gaga wist zondagavond de prijs voor Beste vrouwelijke artiest in de wacht te slepen. Zij versloeg Adele, Beyoncé, Rihanna en Sia.

In tegenstelling tot Bieber was Beyoncé niet erg succesvol. De zangeres wist geen van haar zes nominaties te verzilveren. Dit geldt ook voor Adele. Ze had vier nominaties op haar naam staan, maar ging figuurlijk met lege handen naar huis.

De Nederlandse dj Martin Garrix won twee awards. Hij kreeg de prijs voor Beste World Stage-optreden nadat hij eerder op de avond al het beeldje voor Beste elektronische act in ontvangst mocht nemen.

Onder meer Bebe Rexha trad op
ANP Onder meer Bebe Rexha trad op